Inzichtgevende cursus 'Schrijven over je leven'                                                               Thuis schrijven in je eigen tempo

De hele cursus als E-book NU van 49,95 voor slechts 19,95 euro!


Hoe zou het zijn als je meer inzicht in jezelf zou krijgen?

> anders zou gaan kijken naar je leven?
> je opgelucht zou voelen? 
> zou weten hoe je verder wilt?
> sterker verder zou gaan?

'Verander de manier waarop je naar de dingen kijkt en de dingen waarnaar je kijkt zullen veranderen. Dr. Wayne Dyer'. 

Door de 'Corona maatregelen' is het helaas niet meer mogelijk met elkaar aan tafel te schrijven. Wel kun je nu de cursus aanvragen om zelf thuis te schrijven. 


Je gaat creatief en intuïtief schrijven over hoe je je leven beleefd hebt aan de hand van 7 thema's.  Elk thema heeft inzichtgevende vragen en inspirerende schrijfopdrachten om gaandeweg anders te gaan kijken naar jezelf en je verleden. Door anders te kijken ga je je anders voelen.

Aan het eind van de 7 thema's heb je de rode draad in je leven ontdekt en helder gekregen hoe je nu stap voor stap kunt doen waar je echt behoefte aan hebt.

Wat bereik ik ermee? Ik kan niet mooi schrijven. Is dit wel wat voor mij?

Over je leven schrijven is wat voor jou als je

 • gericht wilt onderzoeken wie je bent en wat je heeft gevormd
 • meer inzicht wilt krijgen in jezelf, in je levensloop
 • een innerlijke ontdekkingsreis wilt maken
 • herinneringen wilt ordenen
 • wilt verwerken en bezinnen
 • de rode draad in je leven wilt ontdekken
 • wilt weten wat je graag anders zou willen
 • je opgelucht en bevrijd wilt voelen.

De 7 thema's met gerichte vragen en inzichtgevende schrijfoefeningen zijn zodanig opgebouwd dat je een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven krijgt vanaf je geboorte tot heden en wat je wilt in de toekomst. Gemiddeld 3 uur schrijfplezier per thema. Ontdek de voldoening van het online schrijven over jezelf!

'Hoe was het toen, hoe is het nu, hoe wil je verder'

Je gaat over de volgende 7 thema's schrijven:

 1. Wat je is verteld over je naam en je geboorte
 2. Herinneringen aan je ouderlijk huis en ouderlijk gezin
 3. Kleuterschool, lagere school en verdere scholing
 4. Jeugdherinneringen en de puberteit
 5. Overzicht en inzicht belangrijke levensgebeurtenissen
 6. Hoe is het nu? 'Schrijf je lijf!"
 7. Hoe wil je verder? Zingeving: een schrijfzoektocht

Door middel van de inzichtgevende vragen en creatieve schrijfoefeningen ga je verrassende ontdekkingen doen over jezelf en je levensloop. Je onderzoekt met gerichte opdrachten je eigen leven. Het gaat hierbij niet om de grammatica of spelling. Je hoeft niet 'mooi' te kunnen schrijven. Je gaat spontaan, zonder oordeel, vanuit je hart intuïtief schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Intuïtief, reflectief schrijven is een methode voor persoonlijke ontwikkeling. Je gaat deze manier van schrijven gebruiken om je gedachten te ordenen, te ontdekken wat er belangrijk voor je is, te verwerken, te dromen of plannen te maken.

'Je verleden kun je niet veranderen, maar wel de manier waarop je er naar kijkt'. 

Over mij - Ineke de Bruijn

Schrijven, dichten, schilderen en reizen zijn mijn passies. 

Persoonlijke ontwikkeling en inspireren mijn missie.

Na 20 jaar een eigen praktijk voor Hypno-Psychotherapie en Creatieve Counseling in Almere te hebben gehad, ben ik cursussen creatief en intuïtief schrijven gaan volgen. Daar ontdekte ik het therapeutische effect van deze vorm van schrijven. 

Omdat ik jarenlange ervaring heb in het psychisch begeleiden van mensen die onbewuste patronen wilden onderzoeken en veranderen heeft het schrijven me geïnspireerd om de cursus 'Schrijven over je leven' te ontwikkelen.  Hierbij heb ik creatief en intuïtief schrijven met mijn therapeutische achtergrond gecombineerd.  De lessen geven onverwachte inzichten en werken bevrijdend! 

Meer over mij: Ineke de Bruijn

Na het schrijven over de 7 thema's heb je een intensieve innerlijke reis gemaakt en verrassende nieuwe inzichten opgedaan. Reflectie, persoonlijke ontwikkeling en inzicht zijn de kernwoorden van deze cursus. Per thema gemiddeld 3 uur schrijfplezier.

Op de pagina Aanvragen cursus schrijven over je leven kun je de cursus aanvragen.

Maak hier alvast de eerste 5 gratis schrijfoefeningen ter inspiratie:  Creatieve schrijfoefeningen  en/of maak hier de Levensverhaal schrijfoefeningen Schrijfoefeningen levensverhaaltjes

Kosten

Je totale investering voor de 7 lessen in PDF is nu slechts 19,95 euro. Gemiddeld 3 uur schrijfplezier per thema.


Ervaringen van deelnemers:

J: Wat een krachtige mooie schrijfcursus heb je neergezet. Het is fijn en bijzonder om nogmaals terug te kijken op je levenspad naar het verleden, het heden en hoe wil je verder? Ik heb door het beschrijven van mijn leven, ook ontdekt dat er nu energie vrijkomt, dat er iets bruist in mij en dat ik nu volop in bloei sta! Het voelt goed. Schrijven is mijn lust en leven. Daar ga ik mee verder....

C: Deze cursus was een worsteling, maar heeft me veel gebracht. Geeft impuls om aan de belangrijke dingen te werken en aan de dingen waar er nog wat te redden valt. Het was zwaar, maar begin een licht te zien aan het einde van de tunnel, en de dingen die belangrijk voor me zijn, zijn nu nog duidelijker. Deze cursus kwam op het juiste moment op mijn pad!

H: Voor mij gaf deze cursus gelegenheid terug te kijken op meerdere reisverslagen van diverse 'onbekende landen' waar ik in mijn leven doorheen ben getrokken en geleid.

J: Deze cursus heeft mij goed gedaan. Ik ben een dankbaar en blij mens.

©2020 Ineke de Bruijn